eur:
395.11
usd:
365.66
bux:
65398.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ezrével indíthatnak pert az állam ellen a tanárok

Ezrével indíthatnak pert az iskolaigazgatók az állam ellen, ha a kormány valóban nem finanszírozza tovább a tanárok továbbképzését, a szakma szerint ugyanis jogsértő a kötelező tanfolyamok költségének áthárítása.

A Magyar Nemzet arról ír: az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is vállalja, hogy segíti a pert indítókat.

A szállodák forgalmát is alaposan visszavetette a válság, hiába próbálják világszerte árcsökkentésekkel serkenteni az utazási kedvet - írja a Népszabadság. Az előrejelzések szerint a hatodával mérséklődött szobaárak már nem mennek lejjebb.

A fővárosi önkormányzatnál fél éve dolgoznak a közszolgáltatási struktúra átalakításán és ezen belül a parkolási piac átláthatóvá tételén - közli az Index. A lap információi szerint ennek jegyében a főváros vezető politikusai rábólintottak arra a koncepcióra, hogy a fővárosi tulajdonban álló egyik parkolási cég parkolásüzemeltetési közszolgáltatói státuszt kapjon, és mint ilyen, elvigye a budapesti parkolási piacot a sokat szidott Centrum Kft.-től. A tervezett elszámolási struktúra sokkal tisztább lehet.

A Világgazdaság címoldalán arról számol be, hogy ma nyújtják be Brüsszelben az új, európai szuperfelügyeletre vonatkozó előterjesztést. A javaslat szerint három külön intézmény figyelné a banki, a biztosítási és az értékpapírszektort, s ezek együttesen alkotnák az Európai Pénzügyi Felügyeletek Rendszerét . Arról viszont még mindig nem tudni, hogyan oszlana meg a teherviselés egy határon átnyúló szolgáltatást végző pénzügyi szolgáltató bedőlésekor. Közben az EU fogyasztóvédelmi biztosa is megszólalt: ő az átlátható díjszabást hiányolja a bankoknál.

A Napi Gazdaság értesülése szerint a Balaton mellett a tótól távolabb eső településekről menekülnek a beruházók, a térségben sokasodnak azok a perek, amelyek olyan adás-vételhez kapcsolódnak, ahol az eladó az építési engedély beszerzését, illetve annak kiadását garantálta, ám ezt nem tudta teljesíteni. A települések szerint a Balaton-törvény jelentősen fékezi a térségbeli fejlesztéseket.

Hétfőn a monetáris tanács folytatja az 50 bárzispontonként történő kamatcsökkentési sorozatát - vélik a portfolio.hu által megkérdezett piaci szereplők. A magabiztosság azonban nem ilyen nagy: sok elemző jelezte, el tudja képzelni, hogy a tanács - júliusi döntéséhez hasonlóan - meglepi a piacot és nagyobbat vág az irányadó rátán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×