eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk

Hunvald még mindig kapja polgármesteri fizetését

Továbbra is jár Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármesternek az önkormányzattól a havi 742.560 forintos juttatás, az erzsébetvárosi képviselő-testület ugyanis hétfői ülésén nem vette napirendre a Fidesz azon indítványát, hogy függesszék fel a polgármester illetményének kifizetését, illetve vonják meg tőle költségátalányát - közölte a Fidesz VII. kerületi frakcióvezetője.

Előterjesztésüket, amelyet napirendi módosítóként adtak be, mert előzetesen nem került napirendre - a képviselő-testület 10:7 arányban leszavazta, így arról nem is tárgyaltak - mondta el Vattamány Zsolt. Megjegyezte, hogy az MSZP soraiból senki nem támogatta a napirendre vételt.

Hozzátette: a polgármesternek így továbbra is jár a havi 742 ezer forint, "ennyibe kerül az adófizetőknek Hunvald György" havonta.

Vattamány Zsolt vasárnap az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt közölte, hogy mintegy hatmillió forint juttatást kapott az önkormányzattól Hunvald György polgármester a februári előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt.

A politikus sajtótájékoztatóján kifejtette: a polgármester számára február 10. óta - amióta nem jár be a munkahelyére - az önkormányzat havi 742.560 forint juttatást adott, vagyis az előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt összesen 5.940.480 forintot kapott.

Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják.

A Népszava múlt csütörtökön azt írta, hogy a Hunvald Györgyhöz köthető vagyon zár alá vételéről döntött a nyomozati bíró. A lap értesülését Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hozzátéve, a döntés nem jogerős, ellene a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő polgármester védője fellebbezett.

Fazekas Géza beszámolt arról is: a Legfőbb Ügyészség döntött arról, hogy helyt ad indítványuknak, és az erzsébetvárosi ingatlanügyekben folytatott nyomozás október 3-án lejáró határidejét négy hónappal, 2010. február 3-ig meghosszabbítják. Indoklásként arról beszélt: az ügy kiterjedtsége és bonyolultsága egyrészt további nyomozati cselekmények végrehajtását teszi szükségessé, másrészt felmerültek olyan adatok is, amelyek újabb bűncselekmények gyanúját vetik fel.

Az ügynek 21 gyanúsítottja van, közülük szeptember elején Kardos Pétert - a pénzügyi bizottság volt elnökét - kiengedték az előzetesből, és a kényszerintézkedést lakhelyelhagyási tilalomra változtatták - írta a Népszava.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×