eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Október 5-én választják meg az OIT bíró tagjait

Október 5-én választja meg az Országos Igazságszolgáltatási Tanács bíró tagjait a 70 küldött - közölte a Legfelsőbb Bíróság elnöke, aki egyben a testület vezetője is.

Baka András emlékeztetett arra, hogy az igazságszolgáltatási tanács tagjainak mandátuma december 8-án lejár, és a törvény szerint ezt megelőzően két hónappal össze kell hívni a gyűlést, amely megválasztja az új testület tagjait.

A 15 tagú Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak a Legfelsőbb Bíróság elnöke mellett öt kormánydelegált, valamint kilenc, a küldöttek által választott tagja van. Baka András kérdésre válaszolva beszámolt arról is, hogy a kormányzattal folytatott tárgyalások jelenlegi állása szerint a bíróságok jövő évi költségvetése 64,9 milliárd forintra csökken az idei 66,6 milliárdról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×