eur:
401.18
usd:
367.42
bux:
74336.17
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Németh: Fico felmosta Bajnaival a padlót

A Fidesz szerint egyértelműen kudarc volt Magyarország számára Bajnai Gordon kormányfő és Robert Fico szlovák miniszterelnök szécsényi találkozója. A párt országgyűlési képviselője úgy véli: Magyarország nem kapott érdemi választ Sólyom László köztársasági elnök meghiúsult révkomáromi látogatása és a szlovák nyelvtörvény ügyében sem. Hozzátette: Bajnai Gordonnak nem kellett volna aláírnia Szlovákiával nyilatkozatot.

Kudarcnak nevezte a magyar és a szlovák miniszterelnök szécsényi találkozóját az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön Budapesten. Németh Zsolt szerint Robert Fico "felmosta a padlót" Bajnai Gordonnal

"Ez a találkozó mindenféleképpen kudarcnak minősíthető" - jelentette ki.

A politikus azért tartja kudarcnak a megbeszélést, mert a miniszterelnökök által elfogadott dokumentumban nem szerepel Szlovákia bocsánatkérése Sólyom László államfő "kitiltásáért", valamint az sem, hogy Magyarország a további együttműködés feltételének tekinti a szlovák államnyelvtörvény módosítását.

A Fidesz a szöveget elemezni fogja, és pénteken fejti ki álláspontját részletesen a sajtó előtt - közölte az ellenzéki politikus.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×