INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Németh: Fico felmosta Bajnaival a padlót

InfoRádió / MTI
A Fidesz szerint egyértelműen kudarc volt Magyarország számára Bajnai Gordon kormányfő és Robert Fico szlovák miniszterelnök szécsényi találkozója. A párt országgyűlési képviselője úgy véli: Magyarország nem kapott érdemi választ Sólyom László köztársasági elnök meghiúsult révkomáromi látogatása és a szlovák nyelvtörvény ügyében sem. Hozzátette: Bajnai Gordonnak nem kellett volna aláírnia Szlovákiával nyilatkozatot.

Kudarcnak nevezte a magyar és a szlovák miniszterelnök szécsényi találkozóját az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön Budapesten. Németh Zsolt szerint Robert Fico "felmosta a padlót" Bajnai Gordonnal

"Ez a találkozó mindenféleképpen kudarcnak minősíthető" - jelentette ki.

A politikus azért tartja kudarcnak a megbeszélést, mert a miniszterelnökök által elfogadott dokumentumban nem szerepel Szlovákia bocsánatkérése Sólyom László államfő "kitiltásáért", valamint az sem, hogy Magyarország a további együttműködés feltételének tekinti a szlovák államnyelvtörvény módosítását.

A Fidesz a szöveget elemezni fogja, és pénteken fejti ki álláspontját részletesen a sajtó előtt - közölte az ellenzéki politikus.

Hanganyag: Gál Ildikó


A címlapról ajánljuk