eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Melyik hipermarketben a legolcsóbb az élelmiszer?

A HVG cikkében azt vizsgálja, hogy melyik magyarországi hipermarketben lehet megvásárolni legolcsóbban az alapvető élelmiszereket.

A felmérésből kiderült az is, hogy egy-egy áruházlánc magyarországi üzlete átlagosan olcsóbb, mint nyugat-európai társa, bár a vizsgált élelmiszerek esetében voltak meghökkentő eltérések. A cikk arról is beszámol, hogy az áruházak is összehasonlítják saját áraikat a konkurenciáéval, legutóbb az egyik multi indított ebből a célból egy internetes portált, amelyre egy független cég tölti fel az árakat nyolc hipermarket kínálatából.

A Heti Válasz azt írja, az elmúlt négy hónapban a titkosszolgálatok illetékesei két internetre feltett dokumentummal kapcsolatban is kénytelenek voltak jelezni: belső információkból, apró igazságelemekből összefércelt irományokról van szó. Legutóbb a cigánygyilkosságok elkövetőiről szivárogtak ki belső információk, és ez a cikk szerint azt jelenti, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal a működőképességének határára érkezett. A szolgálatok bizonytalanságát fokozza, hogy ötből háromnak az élén átmeneti időszakra kinevezett vezető áll, és a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter az MSZP kampányban vállalt feladatai miatt szeptember 14-én hátrahagyja hivatalát.

A Figyelő azt írja, Amerika és Európa totális támadást indított a svájci privátbankok, illetve a banktitok intézménye ellen. Az adóhatóságok megelégelték, hogy az alpesi irodákból gazdag európai és amerikai polgárok adóelkerülését támogatták, és megpróbálják bezáratni a kiskapukat. Mindez a pénzüket Svájcban fialtató magyar milliárdosokat is kellemetlenül érintheti. A lap sorra veszi az adóparadicsomokat és a legnagyobb adóelkerülő politikusokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×