INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

A titkosszolgálat a működőképesség határán?

Infostart / InfoRádió
A Heti Válasz azt írja, az elmúlt négy hónapban a titkosszolgálatok illetékesei két internetre feltett dokumentummal kapcsolatban is kénytelenek voltak jelezni: belső információkból, apró igazságelemekből összefércelt irományokról van szó.

Legutóbb a cigánygyilkosságok elkövetőiről szivárogtak ki belső információk, és ez a cikk szerint azt jelenti, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal a működőképességének határára érkezett. A szolgálatok bizonytalanságát fokozza, hogy ötből háromnak az élén átmeneti időszakra kinevezett vezető áll, és a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter az MSZP kampányban vállalt feladatai miatt szeptember 14-én hátrahagyja hivatalát.

A HVG cikkében azt vizsgálja, hogy melyik magyarországi hipermarketben lehet megvásárolni legolcsóbban az alapvető élelmiszereket. A felmérésből kiderült az is, hogy egy-egy áruházlánc magyarországi üzlete átlagosan olcsóbb, mint nyugat-európai társa, bár a vizsgált élelmiszerek esetében voltak meghökkentő eltérések.

A cikk arról is beszámol, hogy az áruházak is összehasonlítják saját áraikat a konkurenciáéval, legutóbb az egyik multi indított ebből a célból egy internetes portált, amelyre egy független cég tölti fel az árakat nyolc hipermarket kínálatából.

A Figyelő azt írja, Amerika és Európa totális támadást indított a svájci privátbankok, illetve a banktitok intézménye ellen. Az adóhatóságok megelégelték, hogy az alpesi irodákból gazdag európai és amerikai polgárok adóelkerülését támogatták, és megpróbálják bezáratni a kiskapukat.

Mindez a pénzüket Svájcban fialtató magyar milliárdosokat is kellemetlenül érintheti. A lap sorra veszi az adóparadicsomokat és a legnagyobb adóelkerülő politikusokat.

Hanganyag: Litauszky Balázs

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk