eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Orbán Viktor segítségéért tüntetnek a polgármester ellen Esztergomban

Háromszáz tüntető várt vasárnap reggel Orbán Viktorra Esztergomban, a Szent Adalbert Központ bejárata előtt, ahol a Fidesz elnöke előadást tartott. "Ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek" - jelentette ki Orbán Viktor az MTI tudósítójának az előadás után.

A tüntetők Meggyes Tamás fideszes polgármester tevékenysége ellen emeltek szót, és arra kérték Orbán Viktort, aki Esztergom díszpolgára, hogy vizsgálja ki a Szent István Gimnáziumban történeteket.

A tüntetők megvárták Orbán Viktor előadásának végét, majd "Viktor, segíts!" feliratú lapokat emeltek fel, miközben a Fidesz elnöke testőrök kíséretében elhaladt a kijárat mellett, és az MTI tudósítójának kérdésére kijelentette; "ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek. Készülünk a kormányzásra, de egyelőre semmilyen eszköz nincs a kezünkben, hogy segítsünk az embereknek".

A demonstrációt a Jobbik szervezte, de más polgári szervezetek is csatlakoztak a megmozduláshoz, mely a szervezők szándéka szerint politikamentes, néma tüntetés Meggyes Tamás polgármester ellen.

Az összegyűlt tömeghez egy húszfős csoport próbált csatlakozni nemzetiszínű zászlókkal. Az őket megállító rendőr egy libát talált náluk, erre beismerték, hogy ők a Bajnai-kormány oktatáspolitikája ellen jöttek tüntetni. A rendőrség a jobbikos szervezőkkel történt egyeztetés után a 20 főt nem engedte csatlakozni a Szent István Gimnáziumért tüntetőkhöz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×