INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Orbán Viktor segítségéért tüntetnek a polgármester ellen Esztergomban

InfoRádió / MTI
Háromszáz tüntető várt vasárnap reggel Orbán Viktorra Esztergomban, a Szent Adalbert Központ bejárata előtt, ahol a Fidesz elnöke előadást tartott. "Ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek" - jelentette ki Orbán Viktor az MTI tudósítójának az előadás után.

A tüntetők Meggyes Tamás fideszes polgármester tevékenysége ellen emeltek szót, és arra kérték Orbán Viktort, aki Esztergom díszpolgára, hogy vizsgálja ki a Szent István Gimnáziumban történeteket.

A tüntetők megvárták Orbán Viktor előadásának végét, majd "Viktor, segíts!" feliratú lapokat emeltek fel, miközben a Fidesz elnöke testőrök kíséretében elhaladt a kijárat mellett, és az MTI tudósítójának kérdésére kijelentette; "ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek. Készülünk a kormányzásra, de egyelőre semmilyen eszköz nincs a kezünkben, hogy segítsünk az embereknek".

A demonstrációt a Jobbik szervezte, de más polgári szervezetek is csatlakoztak a megmozduláshoz, mely a szervezők szándéka szerint politikamentes, néma tüntetés Meggyes Tamás polgármester ellen.

Az összegyűlt tömeghez egy húszfős csoport próbált csatlakozni nemzetiszínű zászlókkal. Az őket megállító rendőr egy libát talált náluk, erre beismerték, hogy ők a Bajnai-kormány oktatáspolitikája ellen jöttek tüntetni. A rendőrség a jobbikos szervezőkkel történt egyeztetés után a 20 főt nem engedte csatlakozni a Szent István Gimnáziumért tüntetőkhöz.

A címlapról ajánljuk