INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Soltész: Az árverezéseket le kell állítani!

Infostart / InfoRádió
A KDNP országgyűlési határozati javaslattal segítene a válságba jutott lakáshiteleseken. Soltész Miklós, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a javaslat szerint nem lehetne lakásukból kilakoltatni azokat, akik önhibájukon kívül veszítették el munkahelyüket, és ezért nem tudják fizetni a törlesztőrészleteket.

Sürgősséggel tárgyaltatná a kilakoltatások leállításáról szóló határozati javaslatot a KDNP. Soltész Miklós, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette: javaslatuk azokra vonatkozik, akik önhibájukon kívül nem tudják fizetni felvett hiteleiket.

Ezek az emberek korábban megfelelő hitelfelvevőknek bizonyultak, és azzal, hogy otthont teremtettek, segítették a GDP növekedését, ezért az államnak most kötelessége megvédeni őket attól, hogy tönkremenjen az életük - emelte ki.

A KDNP-s politikus szerint az árverezéseket le kell állítani, illetve ha egy lakást mégis el kell adni, akkor a benne lakók maguk tehessék ezt meg.

Soltész Miklós közölte: a Magyar Fejlesztési Banknak nem az önkormányzatokon keresztül kellene kivásárolnia a nehéz helyzetbe kerültek hitelét, hanem közvetlenül kellene valamilyen segítséget nyújtania.

A KDNP politikusa szerint a megvonásokkal egyszerre az állam nem tudja majd tehermentesíteni a Szociális Minisztériumot. Soltész Miklós azt mondta: már nem lehet húzni a szociális terület nadrágszíján.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán



A címlapról ajánljuk