eur:
389.33
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Kolompár Orbán méltatlanná válhat az OCÖ elnöki tisztére"

Ha a legújabb hírek beigazolódnak, Kolompár Orbán "méltatlanná válhat" az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki tisztének betöltésére, ezért döntenie kell, hogy megtartja-e pozícióját - közölte Teleki László.

A romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szocialista politikus véleményét annak kapcsán fejtette ki, hogy a C-Press nevű honlap kedden, a Magyar Nemzet pedig csütörtöki számában azt állította, az OCÖ-elnök több Bács-Kiskun megyei vezetőtársával hátrányos helyzetű roma gyerekek helyett üdült közpénzből a Balatonnál.

Teleki László hangsúlyozta: az elmúlt egy évben nagyon sok olyan hír jelent meg Kolompár Orbánról, amely "nagy mértékben erősíti a magyarországi cigányság negatív képét".

Több egymáshoz hasonló ügyben vádlottként, gyanúsítottként szerepelt, most pedig a felröppenő hírek kapcsán lehet kijelenteni azt, "eljött az idő, amikor Kolompár Orbánnak meg kell hoznia azt a döntést, hogy megválik azoktól a pozícióktól, amelyekkel a magyarországi cigányságot akarja képviselni, vagy megtartja azt az állapotot, amellyel az ellentéteket erősítheti".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×