eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Csendesen telt az éjszaka Kislétán

Csendesen telt az éjszaka Kislétán, ahol hétfőre virradóra sörétes vadászfegyverrel gyilkoltak meg egy középkorú asszonyt; a polgármester anyagi segítséget is ígért az áldozat súlyosan sérült kislányának.

Kedd reggel hét óra körül a járőröző rendőrautókon kívül nem lehetett mozgást tapasztalni a szabolcsi település utcáin, mindössze a gyilkosság helyszínén, a Bocskai utcában volt néhány ember: egy tévéstáb készített interjút az elhunyt 45 éves asszony édesanyjával. Az idős asszony akadozva beszélt a tragédiáról, és egyben kérte azt is, hogy a média tartsa tiszteletben a gyászát.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársának információi szerint kedden este az elhunyt emlékére virrasztást tartanak a faluban; sok embert várnak, mivel kiterjedt volt a család rokonsága. Pénzes Sándor polgármester egész éjjel az utcákat járta és azt tapasztalta, hogy csendesen telt a keddre virradó éjszaka Kislétán.

"A közhangulat sajnos nagyon rossz, ugyanis az áldozatot ezek a gyilkosok olyan településen szemelték ki, ahol a magyarok békében éltek a cigánysággal" - mondta a polgármester. Pénzes Sándor hozzátette: mandátumának 19 éve alatt sosem történt ilyen jellegű fenyegetés.

Ez a család főleg a munkájából élt, az asszony özvegyen nevelte kislányát, példaértékűen járatta iskolába, igyekezett mindent biztosítani számára - hangsúlyozta. "Végtelenül sajnáljuk a család összes tagját, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az árván maradt kislányt segítsük" - fűzte hozzá.

Pénzes Sándor azt is elmondta, hogy a család kedden megy be a kórházba a sérült 13 éves kislányhoz. A számára szükséges dolgokat megvehetik a rokonok, a holmik árát pedig számla ellenében kifizeti számukra az önkormányzat. Ezen kívül 50 ezer forinttal támogatjuk a családot - tette hozzá. A polgármester legfrissebb információja szerint a gyermeknek három-négy hétre lehet szüksége a gyógyuláshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×