eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

A HospInvest újabb tartozása

Csaknem 58 millió forinttal tartozik az egri kórházat korábban üzemeltető HospInvest Zrt. a Heves Megyei Vízműnek.

A Heol.hu hírportál szerint az adósság az egész megye ivóvízellátását veszélyezteti, ezért a vízmű igazgatója a megyei közgyűléstől kért segítséget.

Bánhidy Péter, a vízműtársaság vezérigazgatója az internetes portálnak elmondta: az eddigi, a tartozás rendezését célzó tárgyalásaik nem jártak sikerrel, a HospInvest felszámolására kirendelt biztos pedig felmondta az egészségügyi magánszolgáltatóval fennálló szerződésüket.

Hozzátette: a helyzetet bonyolítja, hogy a törvényi szabályozás szerint az egészségügyi intézmények ivóvízellátását és a szennyvízelvezetésre irányuló szolgáltatást nem lehet korlátozni.

Augusztus 1-től a megyei önkormányzat által alapított nonprofit kft. üzemelteti az egri Markhot Ferenc Kórházat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×