eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Spéder Zoltán 10 százalék fölött, de 20 alatt az FHB-ban

Engedélyezte Spéder Zoltánnak, illetve a tulajdonában lévő A64 Vagyonkezelő Kft.-nek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) azt, hogy 10 százalékot meghaladó, de 20 százalékot el nem érő közvetett minősített befolyást szerezzen a tőzsdén jegyzett FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben - olvasható a határozat a felügyelet honlapján.

Spéder Zoltán 2008 márciusában növelte 5 százalék fölé a közvetett befolyását a jelzálogbankban, 5,124 százaléknyi szavazati aránnyal. Jelenleg a bank igazgatóságának elnöke.

Spéder Zoltán korábban az OTP alelnöke és vezérigazgató-helyettese volt. Az üzletember 1991 óta volt tagja az OTP Bank igazgatóságának. Több mint két éve, 2007 januárjában közös megegyezéssel távozott a banktól és lemondott minden ott viselt tisztségéről.

Az FHB részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A részvény pénteken 13 forint erősödéssel 777 forinton zárt, több mint 81 millió forintos forgalomban. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 1.270 forint, a legalacsonyabb 470 forint volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×