eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin

Kik a "némák" a magyar parlamentben?

Ebben a kormányzati ciklusban az elmúlt fél évben hallgatott a legtöbb parlamenti képviselő a plenáris ülésen: 75-en egyáltalán nem szólaltak fel a parlamenti patkóban - derül ki az Országgyűlés honlapján található adatokból.

A "hallgatók" közül a legtöbben a kormánypárti frakcióban ülnek, köztük van Kiss Péter miniszter, Juhász Ferenc elnökségi tag, Molnár Gyula polgármester, Simon Gábor, a választmány elnöke, Vadai Ágnes államtitkár, Tóth Károly, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke és Suchman Tamás képviselő.

A Fidesz képviselői közül 23-an nem szólaltak fel a plenáris ülésen a tavaszi és a nyári rendkívüli ülésszakon, többek között ilyen volt Orbán Viktor pártelnök, Kövér László választmányi elnök, Rogán Antal polgármester és Deutsch Tamás képviselő.

Arányaiban az SZDSZ-frakcióból maradtak csendben a legkevesebben, a 19 képviselő közül hárman, Kuncze Gábor volt pártelnök, Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter és Kovács Kálmán nem szólaltak fel.

A 15 független közül Csapody Miklós, Vas János, Tóth András, Császár Antal nem kért szót az ülésteremben az elmúlt fél évben.

Nagy volt a verseny a legrövidebb "beszédet" elmondók között, a szocialista Kárpáti Tibor a külügyi és határon túli magyarok bizottságának előadójaként annyit mondott: "Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Ház! Bizottságunk egyhangúlag általános vitára alkalmasnak tartotta a beszámolót". (A beszámoló a NATO-nak a 2009. évi afgán választások biztosításában történő közreműködésével kapcsolatos magyar katonai szerepvállalásról szóló kormánydöntésről, valamint a Magyar Honvédségnek az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők tevékenységében való közreműködéséről szólt.)

Volt 15, 20 és 25 másodperces felszólalás is az elmúlt fél év plenáris ülésein.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×