eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Újabb kétségek Ophélie halála kapcsán

Nyolc hónap után sincs magyarázat arra, hogyan és hol veszítette életét Ophélie Bretnacher. A Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is emberrablás ügyében nyomoz. Az egyik bulvárlap szerint a nyomozás során nyilvánosságra hozott térfigyelő kamerák felvételein nem is a 22 éves lány, hanem egy dublőr szerepel.

A barátai elmondása szerint december 4-én, eltűnése estéjén Ophélie több sört és felest ivott, ám a térfigyelő kamerák egy határozott léptű, leszegett fejű fiatal lányt mutatnak. Egy Pepe fedőnevű magyar hírszerző szerint ebből arra lehet következtetni, hogy nem Ophélie, hanem egy dublőr látható a felvételeken - írja a Bors. A férfi szerint ennek az volt a célja, hogy elhitessék az emberekkel: a lány - bár egy II. kerületi albérletben lakott - a Duna felé haladt, olyan irányban, ahol sok térfigyelő kamerát szereltek fel.

Az utolsó kocka, amelyen látható a lány, Budapest belvárosában, a Zrínyi utca és az Akadémia utca sarkán, a Roosevelt térnél készült éjjel háromnegyed egykor. Bár a térfigyelők nem folyamatos képet mutatnak, hanem körülbelül 10 másodpercenként frissülnek; így is magyarázatra szorul, hogyan tudott Ophélie megtenni másfél-három percnyi utat úgy, hogy azt a kamerák egyszer sem rögzítették. Kérdés az is, a rendőrség miért csak napokkal később kérte be a Hotel Intercontinental tetején lévő kamera képeit, ugyanis szakértők szerint annak látnia kellett a lányt. A rendőrség kérése idején ugyanis a képeket már nem tárolta a rendszer.

Annyi bizonyos, hogy Ophélie halálát fulladás okozta. Ám az kérdés, hogy ez valóban a Dunában, vagy netán egy kád vízben következett-e be. Cáfolhatónak tűnik az is, hogy Ophélie felment a Lánchídra. Bár a táskáját ott találták meg, a híd alatt lakó hajléktalanok és az ott állomásozó taxisok nem emlékeztek arra, hogy láttak volna valakit a hídon vagy hogy onnan a vízbe esett volna valaki; és a kamerák sem rögzítették a hídra lépés mozzanatát. A felvételek alapján a lány nem viselt kesztyűt, ám a híd vizsgálata során semmilyen DNS-mintát vagy elemi szálat nem találtak - igaz, hogy a helyszínelésre csak az eltűnést követő 3. napon került sor.

Az már korábban kiderült, hogy a lány alkoholszintje alig egy ezrelék volt. Vagyis ha igaz, hogy Ophélie annyit ivott, mint azt barátai állítják, akkor a szórakozóhelyről való távozása és halála között el kellett telnie legalább 10 órának, hogy a véralkoholszint ekkora értékre csökkenjen. Így a halál beállta december 5-e dél körül lenne.

Nem sziklaszilárd a holttest felfedezésének a helye sem. Ha ugyanis Ophélie teteme február 12-én valóban a Dunát a csepeli kikötőtől leválasztó gát belső oldalán, a bejárattól harminc-negyven méterrel feljebb került elő, akkor a testnek egy ideig árral szemben kellett úsznia.

A Bors cikke szerint a francia hatóságok víz- és iszapminták kértek a Duna Lánchíd és a Csepel sziget közti szakaszából. Az ott lévő baktériumok elemzésével ugyanis ki lehet mutatni, hogy az ottani víz milyen mértékben bomlasztja el a testet. Ebből már ki lehet számolni, hogy mikor és hol került a lány teste a folyóba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon az InfoRádiót úgy tájékoztatták: továbbra is emberrablás ügyében nyomoznak, bűncselekményre utaló jeleket a december 4-i eltűnés óta nem találtak. Jelenleg egyes szakértői jelentésekre várnak, az ügyészség által meghatározott feladatokat illetve a kért francia jogsegélyeket teljesítik. A Fővárosi Főügyészség az ügyben nem nyilatkozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×