eur:
393.11
usd:
367.19
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Dávid Ibolya védelmébe veszi Orbán Viktort

Kicsinyes és nevetséges, hogy az MSZP Orbán Viktor mexikói nyaralásából igyekszik politikai tőkét kovácsolni - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke hétfőn.

Hozzátette: Orbán Viktort, a Fidesz elnökét teljes joggal lehet kritizálni populista vagy baloldali politikája miatt, számon lehet kérni rajta a Fidesz mindeddig ismeretlen programját is, de az a magánügye, hogy a családjával hol tölti a szabadidejét.

Kiemelte: az MSZP-nek a jövőben, a színvonaltalan pótcselekvések helyett igyekeznie kellene az ország valódi problémáira koncentrálni.

A Blikk című napilap hétfőn közölte, hogy kéthetes nyaralásra Mexikóba utazott a Fidesz elnöke és felesége, akik egy barátjuknál szálltak meg. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a lapnak azt mondta, Orbánék a családi kasszából fizetik a nyaralást.

MSZP szerint a Fidesz elnöke mindennél nyilvánvalóbb jelét adta érzéketlenségének; miközben a világ és Magyarország súlyos válságot él át, Orbán Viktor Mexikóban, a tengerparton próbálja elviselni a válság hatásait - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője a hír kapcsán hétfőn az MTI-nek.

Orbán Viktor megbukott szolidaritásból, felelősségérzetből és önmegtartóztatásból - tette hozzá a politikus.
Nyakó István szerint azt, hogy a Fidesz elnökének milyen fogalmai vannak a szolidaritásról, megtudhattuk abból, ahogyan a nehéz helyzetbe került családok megsegítését szolgáló kríziskezelő alapot támadta. "Egyenesen büszke arra, hogy ő nem veszi ki a részét ezen családok támogatásából, és erre buzdított másokat is" - fogalmazott.

A képviselő úgy vélte, "a trópusi dőzsölés" a legvisszafogottabb számítások szerint is közel egymillió forintba kerül, közben egy átlagos magyar kereső egy évig él ennyi pénzből. Az MSZP szóvivője utalt arra, hogy Orbán Viktor "fő legális pénzkereseti forrása" országgyűlési képviselői tiszteletdíja, elnökként a Fidesztől kap fizetést, a Fidesz pedig parlamenti pártként jelentős részben közpénzekből tartja fenn magát.

Nyakó István szerint a Fidesz igyekezett titkolni az utazást, és még most is próbálják menteni a menthetetlent: egy titokzatos "amigóról" beszélnek, aki meghívta saját házába Orbán Viktort és feleségét.

Címlapról ajánljuk

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×