INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A Ferrari elnöke meglátogatja Massát Budapesten

InfoRádió / MTI
Ma Budapestre érkezik a Fiat és a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, hogy meglátogassa a kórházban a Forma-1-es csapat szerencsétlenül járt pilótáját, a brazil Felipe Massát.

A versenyző a Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérőjén szenvedett balesetet: az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt rúgó fejen találta, s ezután óriási sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) intenzív osztályára, ahol még aznap megoperálták.

Vasárnap a 28 éves pilóta családtagjain kívül a magyar fővárosba érkezett Massa orvosa, Dino Altman is, aki azt mondta, hogy a versenyző agyszövete nem károsodott. Hozzátette: a kezelőorvosok arról tájékoztatták, hogy a beteg agyi idegszövetében egy kisebb ödéma keletkezett. Altman megfogalmazása szerint Massa állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Felipe Massa 2002 óta versenyez az autósport elitkategóriájában, eddig 116 futamon indult, 11 alkalommal intették le elsőként, és 15-ször rajtolt az élről.

A címlapról ajánljuk