eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Felelőtlenek a balatoni fürdőzők

Hiába a figyelemfelhívás, sokszor felelőtlenek a balatoni fürdőzők - mondta az InfoRádióban a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, aki hozzátette: emiatt idén nyáron több mentési munkájuk volt, mint tavaly.

Idén eddig összesen 69 esetben 226 embert mentett ki a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság állománya, ez a szám magasabb a múlt évinél - közölte Horváth László. A kapitányság vezetője szerint a figyelmeztetések ellenére sokan kerülnek veszélyhelyzetbe a tavon.

Horváth László kiemelte: változékony az időjárás, ez pedig a vizeken komoly problémákat okozhat. Emellett az emberek is felelőtlenek, egymást sodorják bajba, míg sokszor nem érzik azt, hogy veszélyes helyzetbe kerültek, így még vitába is szállnak a vízimentőkkel - tette hozzá.

Sokan kellő vízbiztonság vagy úszni tudás nélkül mennek ki a nyílt vizekre - mondta a kapitányság vezetője, aki arra figyelmeztetett: csak az menjen a nyílt vízbe a Balatonon, illetve az üljön gumimatracra és vízibiciklire, aki jól tud úszni.

Horváth László kiemelte azt is: fontos, hogy figyeljék a nyaralók a viharjelzőket a Balaton partján.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×