INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Felelőtlenek a balatoni fürdőzők

Infostart / InfoRádió
Hiába a figyelemfelhívás, sokszor felelőtlenek a balatoni fürdőzők - mondta az InfoRádióban a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, aki hozzátette: emiatt idén nyáron több mentési munkájuk volt, mint tavaly.

Idén eddig összesen 69 esetben 226 embert mentett ki a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság állománya, ez a szám magasabb a múlt évinél - közölte Horváth László. A kapitányság vezetője szerint a figyelmeztetések ellenére sokan kerülnek veszélyhelyzetbe a tavon.

Horváth László kiemelte: változékony az időjárás, ez pedig a vizeken komoly problémákat okozhat. Emellett az emberek is felelőtlenek, egymást sodorják bajba, míg sokszor nem érzik azt, hogy veszélyes helyzetbe kerültek, így még vitába is szállnak a vízimentőkkel - tette hozzá.

Sokan kellő vízbiztonság vagy úszni tudás nélkül mennek ki a nyílt vizekre - mondta a kapitányság vezetője, aki arra figyelmeztetett: csak az menjen a nyílt vízbe a Balatonon, illetve az üljön gumimatracra és vízibiciklire, aki jól tud úszni.

Horváth László kiemelte azt is: fontos, hogy figyeljék a nyaralók a viharjelzőket a Balaton partján.

Hanganyag: Gál Ildikó


A címlapról ajánljuk