eur:
394.99
usd:
370.67
bux:
65121.89
2024. április 19. péntek Emma

Bajnai Gordon: 31 helyen épül új járóbeteg-ellátó

Uniós forrásból 31 településen épül járóbeteg-ellátó központ, összesen közel 30 milliárd forint értékben - mondta az InfoRádiónak a miniszterelnök. Bajnai Gordon hozzátette: a fejlesztések szerződéseit megkötötték, így a következő hetekben megindulhatnak a beruházások, és rövid időn belül érzékelhetően javulni fog a járóbeteg-ellátás Magyarországon.

A kormány a beruházásra, amelynek keretén belül egy új épületben korszerű eszközökkel gyógyítanak majd az orvosok, 900 millió forintnyi támogatást adott, amelynek 85 százaléka európai uniós forrásból származik - mondta az InfoRádiónak Bajnai Gordon.

A kormányfő hozzátette: a súlyosabb eseteket a veszprémi megyei kórházban látják majd el.

Bajnai Gordon az uniós pénzekből ugyancsak részesülő Zircen azt is elmondta: a pályázatok lezárultak, a 31-ből 24 szerződés már meg is köttetett, így a következő hetekben, hónapokban megkezdődhet a beruházások megvalósítása.

Kórház és járóbeteg-ellátó

A zirci Erzsébet Kórház továbbra is működik, ám nyolcvan aktív helyett krónikus betegek ellátását biztosító ágy kapott benne helyet - mondta az InfoRádiónak a Zirci Önkormányzat egészségügyi referense. Szirbek Tiborné hozzátette: az intézményben emellett egy osztályon mozgásszervi rehabilitációval foglalkoznak

Az uniós és önkormányzati pénzből a helyi SZTK lebontása után egy teljesen új, közel kétezer négyzetméteres épületet húznak fel, ebben kap majd helyet a járóbeteg-ellátó központ, ahol a tervek szerint 2011 elejétől várják a betegeket - közölte az egészségügyi referens.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×