INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Tisztújító küldöttgyűlést tart az SZDSZ

InfoRádió / MTI
Rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést tart holnap a Szabad Demokraták Szövetsége; a pártelnöki posztért hárman indulnak. Fodor Gábor a június 7-i európai parlamenti választások után mondott le elnöki tisztségéről.

A liberális párt három elnökjelöltje Badacsonyi Szabolcs gyermekorvos, kórházigazgató, a zenetörténész és közgazdasági végzettséggel rendelkező Retkes Attila és Weinek Leonárd zuglói polgármester.

A küldöttgyűlés az elnök mellett a 12 tagú ügyvivői testület összetételéről is dönthet. Fodor Gábor távozó pártelnök tegnap közölte, hogy az őszi ülésszak elején lemond képviselői mandátumáról is. Döntését indokolva azt mondta: nem kíván egy olyan frakcióban dolgozni, amelynek vezetője azon munkálkodik, hogyan tudja szétverni az SZDSZ-t.

Korábban az SZDSZ jószolgálati és etikai bizottsága azt közölte, hogy szabálytalanul hívták össze holnapra a párt küldöttgyűlését. A testület a távirati iroda birtokába került állásfoglalásában azt írja: emiatt a találkozón hozott döntések és határozatok is szabálytalanok lesznek.

A címlapról ajánljuk