INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Tilos megállni a Kossuth téren és környékén pénteken és szombaton

InfoRádió / MTI
Tilos megállni autóval a főváros V. kerületében lévő Kossuth Lajos téren és annak környékén pénteken és szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A rendőrség honlapjára csütörtökön feltett közlemény szerint a korlátozás péntek reggel 8 órától szombaton éjfélig lesz érvényben. A tilalom a Kossuth Lajos térre - a Balassi Bálint utca és a Miniszterelnöki Hivatal előtti parkoló között -, valamint a Miniszterelnöki Hivatal előtti külső parkolóra és a Vértanúk tere körüli részre vonatkozik.

Az MTI érdeklődésére a BRFK sajtóügyeletese elmondta: a tiltásra azért van szükség, mert egy magánszemély demonstrációt akart bejelenteni a környékre a benzinár emelkedése miatt. A rendezvényt a rendőrség megtiltotta, mert a környék közlekedése más útvonalon nem biztosítható. A szervezők válaszul a rendőrségi tiltásra spontán demonstrációra szólítottak fel - közölte Papp Péter.

A vezess.hu honlapon olvasható felhívás szerint a szervezők a többi között azt követelik, hogy a benzin árából azonnal vonják ki a jövedéki adó minimum felét és az áfakulcs is sokkal kisebb legyen.

A címlapról ajánljuk