eur:
400.36
usd:
367.33
bux:
74493.99
2024. október 15. kedd Teréz

Pokorni: A Fidesz jól áll a kormányzásra való felkészülésben

Az egyes szakterületeken is jelentősen behatárolja a lehetőségeket a gazdasági válság, de a krízis egyúttal megkönnyíti a változást - mondta a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Pokorni Zoltán arról is beszélt, hogy várható kormányra kerülésük után jobb megállapodásra kell jutni a hitelezőkkel.

A Fidesz köszöni szépen, jól áll a kormányzásra való felkészülésben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt alelnöke, aki azonban hozzátette: a helyzet folyamatosan változik, és "mozgó célpontra" kell felkészülniük.

Pokorni Zoltán hozzátette: a legnehezebb helyzetben a Fidesz gazdaságpolitikusai vannak, akiknek nemcsak a gazdasági válságra, de a hét év alatt majdnem megháromszorozódott államadósságra is fel kell készülniük.

Ma gyökeresen más gazdasági helyzetben vagyunk, mint egy évvel ezelőtt, de a válság ki is nyit lehetőségeket - mondta a politikus, aki úgy véli: egy válság önmagában hordozza az indokot a változtatásokra.

A gazdaság mellett a többi szakpolitika munkája lényegesen egyszerűbb a Fidesz alelnöke szerint, aki azonban úgy véli: az egészségügyben és a túlburjánzott hatósági szemléletű közigazgatásban is komoly feladatok várnak az új kormányra. Pokorni Zoltán elmondta azt is: a hitelezőkkel is jobb megoldásra kell jutni.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 10:19
×
×
×
×