eur:
386.77
usd:
356.12
bux:
68280.09
2024. május 17. péntek Paszkál

Szent-Iványi István: nagyon súlyos helyzetben van az SZDSZ

Átmenetileg inkább a civil világot választja Szent-Iványi István, az SZDSZ európai parlamenti listavezetője. A politikus erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt pénteken.

Az SZDSZ országos tanácsának elnöke leszögezte, hogy nem indul a pártelnöki posztért, mint fogalmazott "most nem rá van szüksége a szabad demokratáknak".

A volt EP-képviselő szerint olyan elnököt kell találnia a liberális pártnak, aki személyében szimbolizálja, hogy megújulásra van szükség. Kérdésre válaszolva elmondta, nem kíván indulni a posztért sem Kuncze Gábor, sem Fodor Gábor, sem Kóka János.

Olyan elnökre van szükség, aki "kevésbé használódott el", kevésbé volt frontvonalban, van benne dinamizmus, tehetség - fejtette ki a politikus, aki szerint 4-5 ember is szóba jöhet elnökjelöltként.

Kiemelte, hogy az SZDSZ-ben ma minden józan ember azt gondolja: ha nem tudnak túljutni a megosztottságon, akkor tényleg végük van.

"Nagyon súlyos helyzetben van az SZDSZ, ezt látni kell" - fogalmazott. Mint mondta, ebből csak akkor tud kikapaszkodni a párt, ha képes a gyökeres megújulásra és az egységes fellépésre.

Szerinte a megújulásnak ki kell terjednie a pártvezetésre és a frakcióra is minden tekintetben, így a szereplő személyek vonatkozásában, a tematikában, a stílusban és a mentalitásban is.

Kifejtette: az SZDSZ-nek önállónak és függetlennek kell lennie, de nem zárható ki valamiféle választási szövetség, de nem a szocialistákkal. Szent-Iványi István nem zárta ki azt sem, hogy a liberális párt nevet, logót, arculatot vált.

A kormányhoz való viszonyt firtató kérdésre Szent-Iványi István azt válaszolta: az ügyvivői testület pénteken foglalkozik a vagyonadóval, a végleges álláspont itt születik meg. Hozzátette: számára ez eddig ismertek alapján nem megfelelő a kormány által felkínált kompromisszum.

Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×