eur:
386.84
usd:
355.97
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Estétől viharokra, hétvégén hűvös időre kell számítani

Pénteken nagyon erős UV-B sugárzás és akár 35 fok is várható, ám az esti óráktól viharos széllökésekkel kísért zivatarokra is fel kell készülni - áll az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzésében. A hétvégén esős, hűvös idő várható.

Pénteken túlnyomóan napos, száraz idő várható, a hőmérséklet délután 30 és 35 fok között alakul, vagyis igazi nyári idő lesz. Éppen ezért számolni kell a nagyon erős, 7.8-as erősségű UV-B sugárzással is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből azonban kiderül: az esti óráktól északnyugaton, nyugaton erősebben megnövekszik a felhőzet, és ott már zápor, zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Kisalföldön helyenként megerősödik, majd késő délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul, és egyre többfelé viharossá fokozódik.

A figyelmeztető előrejelzésből kiderül: A Dunántúlon a délutáni óráktól - zivatartól függetlenül - egyre többfelé kísérhetik viharos (60-80 kilométer per órás) széllökések az
északnyugatira forduló szelet.

A hétvégén jelentősen elromlik az időjárás: szombaton és vasárnap is záporok, zivatarok várhatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Európa nagy bajban van a világ legnagyobb vagyonkezelője szerint

Európa nagy bajban van a világ legnagyobb vagyonkezelője szerint

A mesterséges intelligencia technológiák támogatásához szükséges adatközpontok hatalmas energiaellátása versenyhelyzetet teremt az országok között, és hátrányos helyzetbe hozza Európát - mondta a BlackRock vezérigazgatója pénteken as Reuters beszámolója szerint. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×