eur:
385.94
usd:
355.48
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Az MNB nem kíván reagálni a Simor András lemondását szorgalmazó szocialista felvetésre

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóosztálya az MTI megkeresésére nem kívánt reagálni Tóbiás Józsefnek, az MSZP frakcióigazgatójának arra a felvetésére, mely szerint Simor Andrásnak le kellene mondani posztjáról.

A felvetést a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában pénteken fogalmazta meg Tóbiás József, hangsúlyozva, hogy amit mond, az a személyes véleménye.

A szocialista politikus szerint Simor András "nem állta ki a morális próbát, amelyet egy gazdasági válságban a baloldal elvár felelős poszton lévő emberektől", s hozzátette: ezt az MNB-elnöknek végig kell gondolnia.

A frakcióigazgató hangsúlyozta, hogy számos olyan jó szakember van Magyarországon, aki vissza tudja szerezni a monetáris politika hitelét a nemzetközi piacokon.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×