eur:
391.13
usd:
366.59
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A rendőrség megtiltotta a Hatvannégy Vármegye szombati demonstrációját

Megtiltotta a budapesti rendőrfőkapitány, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megtartsa szombatra bejelentett vonulásos demonstrációját - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője

Tafferner Éva elmondta: a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom május 29-én jelentette be a BRFK-n, hogy június 4-én, szombaton vonulásos demonstrációt kíván tartani. A bejelentés szerint a résztvevők a Felvonulási téren gyülekeztek volna, majd a Stefánia úton, a Thököly úton, a Dózsa György úton át, az Andrássy úton keresztül érkeztek volna a Roosevelt térre. A vonulás érintette volna Szlovákia, Románia és Szerbia budapesti nagykövetségét, a menetet lovasok és egy tehergépkocsi vezette volna át a városon.

Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya május 31-én megtiltotta a vonulásos demonstráció megtartását a gyülekezésről szóló törvényre hivatkozva, mivel a közlekedés más útvonalon nem biztosítható.

A szervezet képviselője azonban június 1-jén újra bejelentette a korábbival megegyező időben és útvonalon tartandó demonstrációt. Ennek megrendezését szintén közlekedési okokra hivatkozva ugyancsak megtiltotta a budapesti rendőrfőkapitány.

A határozatot a BRFK csütörtökön kézbesítette a bejelentőnek, egyben tájékoztatta arról, hogy ha a tiltó határozat ellenére megtartják a demonstrációt, a törvény értelmében a rendőrség feloszlatja azt és a szervezőkkel szemben eljárást kezdeményez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×