eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kósa: Nem hajtják be az ingatlanadót az önkormányzatok

Az önkormányzatok akkor sem fogják behajtani az ingatlanadót, ha azt mégis bevezeti a kormány - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere. A Fidesz alelnöke megismételte, hogy pártja azonnal eltörli ezt az adót, ha megnyeri a választásokat. A debreceni polgármester úgy véli: Bajnai Gordon kijelentései azt mutatják, hogy a kormányfő nem képes megérteni a szegények problémáit.

Az önkormányzatok nem hajtják be az ingatlanadót, akkor sem, ha azt a kormány bevezeti - hangsúlyozta Kósa Lajos debreceni polgármester. A Fidesz alelnöke kiemelte: Debrecenben az ingatlan értékének szorzószáma a város egész területén nulla, így ha az adóalapot ezzel megszorozzák, nulla forint jön ki. A kormány bíróság elé viheti az önkormányzati rendelkezéseket, de évekbe telik majd, mire erről döntenek - tette hozzá.

Kósa Lajos kiemelte: éppen a szocialista kormány vonta el az önkormányzatoktól az egyik legfontosabb hatóságot, az illetékhivatalt, amelyet az APEH-hez szerveztek be. Most az ingatlanadó behajtásához visszaadnák ezt a hivatalt, vagy az önkormányzatoknak kellene kifejleszteniük erre egyet - tette fel a kérdést a fideszes politikus, aki szerint nincs végiggondolva az adótípus bevezetése.

A Fidesz hatalomra kerülése esetén azonnal visszavonná a külföldi egyetemek magyarországi tevékenységének engedélyezését, ugyanis ezáltal a magyar adófizetők pénzén külföldi professzor külföldi hallgatót képezhet - jelentette ki a debreceni polgármester.

Szükség lesz a szétrombolt családtámogatási rendszer korrigálására - hangsúlyozta Kósa Lajos, aki szerint át kell gondolni azt is, hogy mi lesz a 13. havi nyugdíjjal. Hozzátette: a nyugdíjreformnak nevezett kaland, ami az önkéntes nyugdíjbiztosítási pénztárakhoz köthető, sok fizető embert megfosztott a vagyonától.

A kormányfőből teljesen hiányzik a szegények megértése - utalt Bajnai Gordon hétfői kijelentésére Kósa Lajos.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×