eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jégkrémes kocsiban szállította a tiszta szeszt

Átalakított jégkrémes autóval szállított illegális tiszta szeszt egy férfi, akit a vám- és pénzügyőrség munkatársai Szerencsen fogtak el szombaton.

A vámosoknak feltűnt, hogy abban az utcában, ahol meglátták a felirat nélküli kisteherautót, még soha sem árultak jégkrémet, ezért igazoltatták az autó vezetőjét - mondta Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A kocsi első ránézésre teljesen üres volt, de látszott, hogy a megszokottnál valamivel kisebbek a hűtőkamrák. A tüzetesebb átvizsgálás során - a hűtőkamrák közé rejtve - kannákból összehegesztett több száz literes tárolóra találtak, a leeresztő csapra pedig a hátsó rendszámtábla mögött bukkantak rá - közölte a szóvivő.

Sipos Jenő elmondta, hogy a 38 éves bajai férfi - aki ellen jövedéki orgazdaság bűntette miatt indítottak eljárást - több mint 600 liter, csaknem 96 százalékos szeszt próbált leszállítani megrendelőjének, mielőtt elfogták. A vámosoknak azt állította: nem tudja, hogyan került autójába a titkos tároló, vallomást azonban nem tett.

A férfit őrizetbe vették, mivel ellene már korábban is indítottak eljárást hasonló bűncselekmények miatt - közölte a szóvivő. A több mint kétmillió forint értékű árut és a speciálisan átalakított szállítóautót a pénzügyőrök lefoglalták.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×