eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Kérem, álljon a jobb oldalra - kampány a kulturált közlekedésért

Állj jobbra! címmel indít kampányt az Újkorcsoport elnevezésű civil szervezet a metrón való kulturált közlekedés népszerűsítéséért. Kaderják Dániel, a csoport elnöke az InfoRádiónak elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a mozgólépcső jobb oldalán közlekedjenek azok, akiknek nem sietős a dolguk.

A nyugat-európai nagyvárosokban a mozgólépcső jobb oldalára állnak az utasok, így utat hagyva azoknak, akik sietnének. Erre az apróságra szeretné felhívni az emberek, a BKV és a városvezetés figyelmét is az Újkorcsoport.

A civil szervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: az emberek utazási szokásai komoly anyagi ráfordítás, drága kampány nélkül is megváltoztathatók. Ha az utazók megszívelnék a javaslatot, odafigyelnének utastársaikra, zavartalanná válhatna a közlekedés a metróban.

"Ezek az apró dolgok is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy európaibb, világvárosiasabb légkörben tudjunk közlekedni" - fűzte hozzá Kaderják Dániel.

A mozgólépcsők elején most is vannak olyan piktogrammok, amelyek arra szólítják fel az utasokat, hogy álljanak a jobb oldalra, ám alig észrevehetők. Az Újkorcsoport tagjai ezért a Deák Ferenc téri metrómegállóban kedden Állj jobbra! feliratú matricákat ragasztottak a mozgólépcsők gumikorlátjára.

Kaderják Dániel elmondta: a BKV-val civil együttműködés keretében keresnék a megoldást a problémára. Olyan kampányt dolgoznának ki, amely a közlekedési vállalat számára is elfogadható és kellőképpen figyelemfelkeltő.

Az Újkorcsoport elnöke megjegyezte: nem csak a metróval kapcsolatban vannak ötleteik, javaslataik.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×