eur:
389.83
usd:
363.88
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tíz év legnagyobb botrányai - az igazi felelősök mindig megúszták

A Figyelő szerkesztősége összeállította az elmúlt tíz év szerinte legnagyobb botrányait. Közös jellemzőjük, hogy a felelősöket, ha voltak egyáltalán, mindig csak alsóbb szinteken találták meg, jóllehet menet közben több magas rangú szereplő neve is felmerült.

Esetenként konkrét személyekre is kifuttatható egy-egy ügy, de elsősorban magára a jelenségre koncentrál a lap, hogy a történtek felidézésével arra emlékeztessen: így működik a magyar társadalom és gazdaság.

A Heti Világgazdaság azt írja, hogy Pekingben több mint 1300 birkózónak, cselgáncsozónak, ökölvívónak, súlyemelőnek és tékvandósnak nemcsak egymással, de a mérleggel is meg kell küzdenie a napokban. Lapzártakor 17 magyar olimpikonnak összesen több mint 70 kilogrammnyi túlsúlytól kellett megszabadulnia a mérlegelésig. Az utolsó dekákat a legnehezebb leadni. Ilyenkor többen próbálkoznak azzal, hogy a testüket műanyag fóliába tekerik. Valamicskét még a köröm- és hajvágás is segíthet, netán az önhánytatás, végső kétségbeesésben pedig a legfeljebb egy-két grammot jelentő nyáleltávolító köpködés.

A Heti Válasz Szörényi Levente és Bródy János beszélgetésével folytatja "közéleti párbaj" című sorozatát. Azt írják, hogy a Sziget Fesztivál "mínusz egyedik" napján egy dal erejéig ismét együtt áll színpadra a két zenész, akiknek közös műve, az István, a király éppen negyedszázados az idén. Nagy ideológiai összeborulásról azonban továbbra sincs szó, hiszen a Heti Válasz által közölt beszélgetésből is kiderül, hogy a két művész szinte semmilyen közéleti kérdésben nem ért egyet, és csak a politikánál sokkal fontosabb barátságuk kedvéért nem vesznek össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×