eur:
389.61
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ötezernél több, államilag finanszírozott hely van még a felsőoktatásban

Még több mint 5500 hallgatónak maradt hely államilag finanszírozott képzésen a felsőoktatásban - mondta Daróczi Dávid. A kormányszóvivő kitért arra is, hogy a pótfelvételi jelentkezési lapok leadásának határideje augusztus 13-a, azaz jövő szerda.

Még 5535 betöltetlen, államilag támogatott hely maradt a felsőoktatásban - mondta Daróczi Dávid a kormányszóvivői tájékoztatón. Ebből 3978 hely a felsőfokú szakképzésben, 1557 hely pedig a mesterképzésben maradt.

"Egészen augusztus 13-áig lehet a pótfelvételi jelentkezéseket eljuttatni a kiválasztott felsőoktatási intézményekbe. Ez nem a postára adás időpontja, a jövő hét szerdáig meg kell érkeznie a jelentkezésnek az adott intézménybe" - hangsúlyozta.

Legkésőbb tehát a jövő hét elején el kell küldeniük a jelentkezésüket azoknak, akik a tavaszi felvételin nem jutottak be valamelyik iskolába, vagy 2008 tavaszán nem is jelentkeztek egyetlen felsőoktatási intézménybe sem, de most mégis élni szeretnének a lehetőséggel.

Az államilag finanszírozott helyek mellett azonban költségtérítéses képzésekre is lehet jelentkezni, ám az így meghirdetett férőhelyekről mindig a felsőoktatási intézmények döntenek.

A pótfelvételi során csak egy intézmény egy szakára lehet jelentkezni. A jelentkezési lap - amelyet a mellékletekkel együtt közvetlenül a választott intézményekbe kell eljuttatni - ingyenes, az eljárási díj 5000 forint.

A jelentkezők egyébként az alap, egységes és osztatlan képzésben, valamint a felsőfokú szakképzésében 1633, mesterképzésen pedig 576 lehetőség közül választhatnak. A pótfelvételi jelentkezési lapokat a felsőoktatási intézményektől, vagy az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán lehet kérni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×