eur:
389.6
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az SZDSZ augusztus végéig ad haladékot a kormánynak

Megalakulása után száz nappal sincs programja a kisebbségi kormánynak, nincs világos iránya annak, hogy mit akar a kabinet; az SZDSZ augusztus végéig ad haladékot arra, hogy a kormány bemutassa cselekvési programját - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke.

Az ország érdeke és a választók érdeke az, hogy tudjuk, mit akar tenni a kormány, mi a szándéka, mi a cselekvési iránya. Ma ezt senki nem tudja. Eltelt száz nap úgy, hogy nem vagyunk tisztában ezzel a kérdéssel - hangsúlyozta Fodor Gábor.

Hozzátette: az elmúlt száz napban visszalépés történt a szolidaritás terén, a gazdaságpolitikában és a környezetvédelemben is. Elismerésre méltó ugyanakkor, hogy a kormány törekszik a gazdasági egyensúly megőrzésére.

Az SZDSZ augusztus végéig ad haladékot a kormánynak arra, hogy - korábbi ígéretéhez híven - kidolgozza és bemutassa cselekvési programját. Ha ez a program nem lesz támogatható a liberálisok számára, akkor az SZDSZ a szakértő kormány mellett teszi le a voksát, ha ez sem jelent megoldás, akkor el kell kezdeni gondolkozni az előrehozott választásokon - hangsúlyozta Fodor Gábor.

Vadai: az MSZP-nek van programja

Az MSZP programja a biztonságról, a partnerségről és a fejlesztésekről szól - reagált Vadai Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt elnökségének tagja Fodor Gábor szavaira.

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára hozzátette: augusztus végéig bemutatják a cselekvési tervüket a szabaddemokratáknak, ám szerinte nem csupán az SZDSZ-nek, hanem minden Magyarországért tenni akaró pártnak támogatnia kell a megkezdett munkát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×