eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Horn Gábor: "Sokan meg fognak lepődni" a költségvetési szavazáskor

A hazai politikai élet a kormány részéről egyetlen dologról szól, hogyan tud Gyurcsány Ferenc és az ő kormánya hatalmon maradni - jelentette ki Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

A magyar politikai élet nem arról szól, hogy ennek az országnak mi lenne jó, mi lenne az érdeke, hanem arról, hogy egy kisebbségi kormány tud-e és hogyan létezni - fogalmazott a politikus.

Az ügyvivő arra az újságírói felvetésre, hogyha az SZDSZ nem szavazza meg a költségvetést, az sokakat meglepne, a liberális politikus azt mondta, "sokan meg fognak lepődni".

Általánosságban nincs értelme azt kijelenteni, hogy a párt nem szavazza meg a költségvetést, az SZDSZ ellenzéki párt, ellenzéki pártként a természetes, hogy egy költségvetésre nemet mond - mondta a politikus, majd hozzátette: ugyanakkor az SZDSZ egy olyan ellenzéki párt, amelyik tartalmi kérdéseket is vizsgál.

Mint mondta, abban a csodában egyáltalán nem hisz, hogy a kormány egy tisztességes adóreformot, egy áttekinthető közteherviselési reformot véghezvinne.

Az SZDSZ arra vár, hogy a kormány terjessze be a költségvetési törvényt a parlament elé, addig a párt nem tudja azt mondani, hogy nem fogadja el - jelentette ki.

Horn Gábor szólt arról is, hogy augusztus végére kerülhet az ügyvivői testület elé a liberális párt következő egy évre vonatkozó programja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×