eur:
388.51
usd:
360.88
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Budapesti randalírozó: ólomgolyókkal lőtte a rendőröket

Eljárás indult az ellen a négy ember ellen, akiket a Liga Szakszervezetek szerda esti demonstrációját követő zavargások után előállítottak a rendőrök - közölte a BRFK szóvivője.

Tafferner Éva elmondta: az előállítottakkal szemben egy esetben hivatalos személy elleni erőszak miatt, három esetben pedig jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indult eljárás.

Hozzátette: egy fiatalember ellen azért indult hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárás, mert csúzliból ólomgolyókat lövöldözött a rendőrökre.

A szóvivő közölte, hogy a rendőrök a rendzavarást követő igazoltatások során elfogtak egy, vagyon elleni bűncselekmény miatt körözött embert is.

A Liga Szakszervezetek demonstrációja után mintegy 300-400 rendbontót szorítottak ki a rohamrendőrök a Kossuth térről, majd több belvárosi utcából.

A tüntetők kukákat borogattak, autókat rugdostak és égő fáklyákkal, petárdákkal, kövekkel dobálták a rendőröket. Az akció este kilenc előtt fejeződött be, a tüntetők többsége szétszéledt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×