eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Holnap eldől ezermilliárd forint sorsa

Szerdán dönt a kormány az összesen ezermilliárd forint értékű út- és közlekedésfejlesztési projektekről, amelyek segítségével a következő két évben 600 milliárd forint uniós támogatás használható fel - közölte az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Bajnai Gordon korábban az InfoRádióban azt mondta: ha a főváros megfelelő pályázatot nyújt be Brüsszelnek, akkor több mint 200 milliárd forintos uniós támogatásra számíthat a 4-es metró finanszírozásához.

A tárca vezetője arról is beszélt, hogy a 600 milliárdos uniós keret további 40 százaléka három vidéki város, így Miskolc, Debrecen és Szeged villamos közlekedésének fejlesztésére, valamint Budapest elővárosi közlekedésének és a fővárosi villamoshálózat fejlesztésére fordítható.

A miniszter hozzátette: a kormány csütörtökön hozza nyilvánosságra a következő két év támogatott közlekedési programjainak listáját.

Átláthatatlannak tartja a Fidesz a kormány közlekedésfejlesztési terveit. Pelczné Gál Ildikó az InfoRádiónak azt mondta: számos más területen is szükség van a fejlesztésre.

Az ellenzéki képviselő ugyanakkor kijelentette: minden olyan projektet támogat a Fidesz, amelyet szakmai alapon választottak ki.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×