eur:
394.5
usd:
354.64
bux:
0
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Megfelelő ütemben épül az M0-ás északi híd

Megfelelő ütemben halad az M0-ás északi híd építése, így a terveknek megfelelően 2008 augusztusában megindulhat a forgalom a 62 milliárd forintos beruházás keretében készülő új létesítményen - közölte Rapkay Kálmán.

A kivitelező Hídépítő Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy jelenleg a pesti oldalon a két egyenként 100 méter magas A betű formájú fő tartópillérek készülnek, vasbeton elemekből formálódik ez az építmény.

Elkészültük után ezekre fűzik fel az összesen 88, egyenként 150 méter hosszú, 10 centiméter átmérőjű acél kábeleket, amelyek magukat a hídszerkezeti elemeket tartják majd - tette hozzá.

Dunai úszódarukkal most helyezik be a hídszerkezeti elemeket is, amelyek darabonként 14 méter hosszúak és 120-160 tonna súlyúak. Öt ilyen elem már a helyén van, összesen 48 alkotja majd a hidat.

A terv szerint jövő év márciusában, elsőként a pesti oldalt a Szentendrei-szigettel kötik össze ilyen elemek, amelyből már megformálódik a híd ezen része. Ugyancsak nagy erőkkel folynak a munkálatok a Szentendrei oldalon a Kis-Duna-ág és a sziget közötti szakaszon, a sziget fölött átívelő híd részen is - hívta fel rá a figyelmet az elnök.

Az ország leghosszabb hídja egyébként, összesen 3,2 kilométer lesz, ebből 2 kilométeres szakasz ível majd át a Dunán és 29 pillér tartja majd. A híd szélessége 47 méter lesz, amelyen kétszer két sávban mehetnek majd az autók, valamint gyalogos és kerékpáros forgalomra is alkalmas lesz - utalt rá.

Az M0-ás híd építését az érdeklődők is figyelemmel kísérhetik az Újpest közelében lévő, a munkálatok helyszínén berendezett Látogató Központban. Itt maketteken követhetők az egyes fázisok és a közelből magukat a munkálatokat is meg lehet szemlélni. Eddig megközelítően nyolc ezer vendég fordult meg itt - utalt rá Rapkay Kálmán.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.

"Debütál" a nagymarosi mobilgát - képek

Soha nem használták még, 2 és fél kilométeren hivatott védeni a települést a Dunakanyarban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 06:57
×
×
×
×