eur:
389.36
usd:
361.33
bux:
68445.93
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tovább működik az ÁPV

A privatizációs törvény alapján működik majd az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. az igazgatóság június végén lejáró mandátuma után. Az ÁPV Zrt. vezetői irodája azzal összefüggésben közölte ezt, hogy az eredeti tervtől eltérően nem lép hatályba július 15-én az állami vagyonról szóló törvény, miután azt a köztársasági elnök a hónap elején visszaküldte az Országgyűlésnek.

A ki nem hirdetett jogszabály alapján az állami vagyon feletti tulajdonosi jogokat a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács látná el, a megszűnő ÁPV helyett.

A távirati iroda úgy tudja, hogy a pénzügyminiszter már megtette a javaslatát a testület elnökének személyére. Az Index szerint a debreceni egyetem volt rektora, Nagy János lesz a vagyonkezelő vezetője.

Sólyom László azért nem írta alá az állami vagyonról szóló törvényt, mert kifogásolta, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjai hat évre kapnának megbízatást.

Az indoklás szerint a testület olyan hatáskörök gyakorlására kapna felhatalmazást, amelyek a mindenkori kormány felelősségébe tartoznak. A ki nem hirdetett törvény kifogásolt részeit a parlamentnek 60 napon belül újra kell tárgyalnia.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×