eur:
385.43
usd:
355.04
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Pokorni: "Veszélyes területre tévedtek"

A Fidesz ismét arra szólítja fel az Országos Választási Bizottságot, hogy hitelesítse a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kezdeményezések aláírásgyűjtő íveit.

Pokorni Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke úgy fogalmazott, hogy Szigeti Péter és Halmai Gábor, az OVB elnöke és elnökhelyettese veszélyes területre tévedt, amikor megkérdőjelezte az Alkotmánybíróság egyértelmű döntését, és annak rájuk vonatkozó hatályát.

Az ellenzéki politikus hozzátette: ha az Országos Választási Bizottság tisztségviselői szerint a döntés rájuk nézve nem kötelező, azzal azt üzenik, hogy bárki felmentheti magát a jogszabályok alól.

Az Alkotmánybíróság kedden ismertetett döntésével megsemmisítette a Fidesz és a KDNP által a három kérdés ügyében benyújtott aláírásgyűjtő ívek hitelesítését megtagadó OVB-határozatot.

A döntés indoklásában az is szerepel, hogy az OVB-nek hitelesítenie kell az íveket.

Halmai Gábor, az Országos Választási Bizottság elnökhelyettese azt mondta, hogy ez utóbbi kitétel egy alkotmányos intézmény önállóságának és függetlenségének kétségbe vonását jelenti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×