eur:
385.28
usd:
355.09
bux:
67888.31
2024. május 21. kedd Konstantin

Horváth Ágnes látta, amiről mi nem is álmodhatunk - képek

Az egészségügyi miniszter szerint fontos volt, hogy a helyszínen tanulmányozhassák a Hollandiában bevezetett, magánbiztosítókra épülő egészségügyi rendszert.

Az új modellt 2006. január 1-jén vezették be. Azóta a piacon nagy verseny indult, csökkentek a biztosítási díjak, és rövidebbek lettek a várólisták - mondta Horváth Ágnes az InfoRádiónak.

Arra a felvetésre, hogy a holland biztosítók a díjak emelésére készülnek veszteségeik miatt, a miniszter azt mondta: ő úgy értelmezte az elhangzottakat, hogy a biztosítóknak még a kezdeti veszteségek ellenére is érdemes ezen a területen befektetniük.

A hazai társadalombiztosítás átalakításáról elmondta: az SZDSZ kompromisszumra törekszik, ezért dolgozta ki a vegyes modellről szóló tervezetét.

Horváth Ágnes hozzátette: június végéig kell a koalíciós pártoknak megállapodniuk a reformról.

Zajlanak a szakmai és politikai egyeztetések, ezek eredményeként kialakulhat a kompromisszum - jelentette ki.

Hanganyag: Póth Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Alteo-vezér: hamarosan jöhet a méretugrás és a régiós terjeszkedés

Alteo-vezér: hamarosan jöhet a méretugrás és a régiós terjeszkedés

Az elmúlt évek fokozatos növekedését és a megújuló energia szerepének előtérbe kerülését figyelembe véve egy ideje már bele lehetett látni az Alteo-sztoriba, hogy ez egy nagy durranás lesz, végre egy cég a magyar tőzsdén, amiben rengeteg fantázia van. Ezt a lehetőséget a legnagyobb hazai energetikai vállalat, a Mol is érzékelte, bő egy éve az olajcégből és még két magántőke alapból álló konzorcium lett az Alteo többségi tulajdonosa. Az „évforduló" és a friss negyedéves számok apropóján interjút készítettünk Chikán Attilával, a vállalat vezérigazgatójával és Kovács Domonkossal, a cég M&A és tőkepiacok vezérigazgató-helyettesével, ahol többek között a friss eredményeket értékelték a vezetők és a jövőben várható osztalékpolitikáról is beszéltek, de arról is szó esett, hogy valóban kinyíltak-e a lehetőségek az Alteo számára a Mol megjelenésének köszönhetően. Szóba került még, hogy milyen hatékonyságnövelő és kapacitásbővítő beruházásokra lehet számítani a jövőben és mi lehet a társaság eddigi fennállásának a legnagyobb befektetése, de a nemzetközi terjeszkedési lehetőségekről és a magyar napenergia-rendszer előtt álló kihívásokról, illetve a szélenergia önmagán túlmutató szerepéről is szó esett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×