eur:
387.81
usd:
357.66
bux:
68390.95
2024. május 17. péntek Paszkál

A kormány 1,7 milliárdért népszerűsíti a reformokat

A kormány 1,7 milliárd forintot fordítana arra, hogy az állampolgárok megismerjék a reformokat - mondta a kabinet kommunikációs főigazgatója. Baráth Péter beszélt arról is, hogy hogyan és mennyiből rendezik a Kossuth teret.

Idén 928 millió forintot biztosít a kormány a Kossuth tér rendbetételéhez. Eddig 8 tervpályázat érkezett be, a döntés a jövő hónap végére várható - közolte Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda vezetője.

Az összeg nem a teljes költséget jelenti, lesz mintegy 300 millió forint a jövő évi költségvetésbenis.

A Miniszterelnöki Hivatal stratégia kommunikációs főigazgatója arról számolt be, hogy az elkövetkező egy évben a kabinte 1,7 milliárd forintot költ a reformok megismertetésére és népszerűsítésére.

Baráth Péter elmondta: a következő két hétben közbeszerzési pályázatokat hirdetnek meg médiavásárlásra 800 millió forint értékben, kreatív kivitelezésre 300 millió forint értékben, emellett direktmarketing és nyomdai munkák elvégzésére is.

Az összeg, mint mondta, nettó 177 forintot tesz ki állampolgáronként.

A Fidesz törvényt módosítana

A Fidesz szóvivője úgy reagált: hétfőn törvénymódosító javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek arra vonatkozóan, hogy a kormányzati kommunikációra szánt 1,7 milliárd forintot a kabinet csoportosítsa át az egészségügy gondjainak enyhítésére.

Szíjjártó Péter úgy fogalmazott: az emberek közös befizetése nem arra szolgál, hogy a Gyurcsány kormány abból egy válság közeli időszakban önmagát népszerűsítse.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×