eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Olcsóbb lehet az áram és a gáz ára, ha összefognak a kerületek

Öt-nyolc százalékkal csökkenhet január elsejétől a lakossági gáz ára Budapesten a VII. kerületi önkormányzat tervei szerint. Hunvald György polgármester elmondta, hogy Erzsébetváros a következő testületi ülésén tárgyal az úgynevezett Első Energiabeszerzési Önkormányzati Társulás létrehozásáról, amely a gáz és az áram árának liberalizálása után megversenyeztetné az energiakereskedőket.

Pénteken került a VII. kerületi önkormányzati képviselők elé az az előterjesztés, amelynek az Első Energiabeszerzési Önkormányzati Társulás létrehozása a célja - mondta el az InfoRádiónak Hunvald György.

A VII. kerületi polgármestere kifejtette, hogy az előterjesztés azért időszerű, mert az Európai Unió júliustól az áram, jövő év januárjától pedig a gáz beszerzését liberalizálta, így az önkormányzatok közbeszerzéshez folyamodhatnak.

Ha többen összeállnak egy nagyobb mennyiségre, olcsóbban lehet hozzájutni a gázhoz és az áramhoz egyaránt - hangsúlyozta a polgármester. Hunvald György közölte: 30-40 kereskedőtől lehet majd vásárolni.

Jó az esély arra, hogy Józsefváros, Terézváros és Erzsébetváros összeáll, de a Belváros is csatlakozhat - közölte az VII. kerületi polgármester.

Hunvald György leszögezte: már két kerület összefogásával is  5-8 százalékos elérhető csökkentés a gáz és az áram lakossági árában.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 22:01
×
×
×
×