eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Majdnem egy év várakozás után használható az új uszoda

A hosszabb téli kényszerszünet után ismét üzemel a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda Széchy Tamás uszodarésze. Dala Tamás, a sportkomplexum igazgatója elmondta, hogy nemrég elkészült a medencék sátorteteje, így idén már télen is fogadhatja az úszókat a szabadtéri létesítmény.

Az uszodát tavaly nyáron adták át ideiglenesen, a létesítmény éppen hogy elkészült a Budapesten megrendezett úszó Európa-bajnokságra.

A rendezvényt követően azonban az új uszodát senki nem használhatta, a végleges használatba vételi engedélyt ugyanis csak decemberben kapta meg.

A Rendezvénycsarnok Zrt. január 1-jével adta át üzemeltetésre a Nemzeti Sportközpontnak a Széchy Tamás uszodát, azonban még ekkor sem vehették birtokba a sportkedvelők.

Nem készült el ugyanis az a sátor, amellyel télre lefedhették volna az uszodát.

Mostanra azonban bárki úszhat benne, április 23. óta az uszodát, május 15.e óta pedig a műugró toronynál lévő medencét is használhatják a vendégek.

A létesítmény idén télen nem fog bezárni, ugyanis azóta a sportkomplexum már megvásárolta azt a sátrat, amellyel befedik majd a medencét.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 22:01
×
×
×
×