eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Botrány a pécsi közgyűlés ülésén

Ismét nem szavazta meg a Tubes-hegyre tervezett katonai lokátor építési helyszínére vonatkozó változtatási tilalom elrendeléséről szóló előterjesztést a pécsi közgyűlés csütörtökön.

Az indítványt a jobboldali képviselők igen, a szocialisták és a szabaddemokraták azonban nem támogatták. Utóbbiak annak ellenére szavaztak nemmel, hogy szerdán sajtótájékoztatón bejelentették: megszavazzák a változtatási tilalmat, ha az napirendre kerül a testület csütörtöki ülésén.

A közgyűlés határozatát befolyásolta Szekeres Imre Tasnádi Péter szocialista polgármesternek írt és az ülésen idézett levele, amelyben a honvédelmi miniszter közölte: a változtatási tilalom elrendelése egy állami ingatlanra jogi visszaélést valósíthat meg, mert indokolatlan és aránytalan lenne az állami tulajdonjog ilyen mértékű korlátozásával.

Az előterjesztés megtárgyalása előtt Tasnádi Péter egyszer berekesztette az ülést, mert a képviselők munkáját bekiabálók zavarták meg. A karzaton helyet foglalók azt nehezményezték, hogy a közgyűlés egy óra elteltével sem kezdte el tárgyalni a változtatási tilalomról szóló indítványt.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 22:01
×
×
×
×