eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lemond-e Kóka a Moszkva tér miatt?

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere szerint Kóka János gazdasági miniszter felelőtlen választási ígéretet tett egy évvel ezelőtt, miszerint rendbe hozza a Moszkva teret, azóta ugyanis semmi nem történt. Az ügy pikantériája, hogy Kóka János közjegyzői közokiratba foglalta ígéretét, kiegészítve azzal: lemond az egyéni képviselői mandátumáról, ha három éven belül nem kezdődik meg a tér rendbehozatala.

A polgármester, aki egyben fideszes országgyűlési képviselő is, parlamenti interpelláción akart rákérdezni, hogyan áll a tér átalakításának előkészítése. A házelnök azonban ennek nem adott teret, mondván: a választási ígéret nem való az Országgyűlés elé.

Nagy Gábor Tamás az InfoRádióban azonban emlékeztetett Kóka János kampányígéretére, amely szerint lemond egyéni képviselői mandátumáról, ha három éven belül nem kezdődik meg a tér rekonstrukciója. Bár a három év még nem járt le, a polgármester azonban azt mondta: még semmi jelét nem látja annak, hogy zajlanának az előkészületek.

(Kóka János egyébként nem egyéni körzetében szerzett országgyűlési mandátumot, hanem az SZDSZ listáján; Budapest 1. számú választókerületében éppen Nagy Gábor Tamás győzte le - a szerk.)


A tér 2006 tavaszán: a Combinók megjelenésén túl alig változott valami

A polgármester szavai szerint a kormány korábbi ígéretei szerint európai uniós forrásokat használnak majd fel a megújításhoz, Nagy Gábor Tamás azonban a nemzeti fejlesztési tervben nyomát sem látja ennek.

Az I., a II. és a XII. kerület határán fekvő közlekedési csomópont megújításához a környező kerületek, a főváros és a kormány együttműködésére lenne szükség - tette hozzá Nagy Gábor Tamás.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közölte: Kóka János nem kíván reagálni az ügyre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×