eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elfogadhatónak tartja a koalíciós javaslatot a Fidesz és az MDF

Elfogadhatónak tartja a koalíciós pártok által megfogalmazott, kampányfinanszírozással kapcsolatos elveket a Fidesz és az MDF. A két ellenzéki párt közölte: abban az esetben támogatja az elképzelést, ha az azt is garantálja, hogy a mindenkori kormány ne kampányolhasson közpénzen.

A szocialista Tóbiás József emlékeztetett arra, hogy az MSZP és az SZDSZ a hétvégi lovasberényi koalíciós egyezetésen állapodott meg a kampány- és pártfinanszírozás kilenc alapelvében.

A dokumentum értelmében 2010-ben már a módosított törvény alapján kellene lebonyolítani a parlamenti választásokat, a módosításoknak emellett az önkormányzati, az európai parlamenti és a népszavazási kampányra is vonatkozniuk kell.

A két kormánypárt azt szeretné, ha kampánytámogatást kizárólag természetes személyek nyújthatnának, a rendszernek nyilvánosnak kellene lennie, és a folyamatot az Állami Számvevőszék ellenőrizné. Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója hangsúlyozta: várják a részletes, konkrét és szakmai javaslatokat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×