eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Nem kaptam felkérést az oktatási miniszteri posztra"

Sajtóinformációk szerint a szocialisták az SZDSZ-es Magyar Bálint helyett egy újonnan megválasztott képviselőt, a párton kívüli Tóth Tiborné iskolaigazgatót látnák szívesen az Oktatási Minisztérium élén. A képviselő szerint csak az biztos, hogy a parlament oktatási bizottságában szívesen dolgozna.

A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium vezetője az InfoRádiónak azt mondta, hogy még nem kapott ilyen felkérést, de nem zárta ki, hogy elvállalná a feladatot.

"Több szintről hallottam ezekről a találgatásokról"- jelentette ki a képviselő, aki hozzátette, hogy nem kapott felkérést a posztra.

Tóth Tiborné szerint a találgatásoknak az lehet az alapja, hogy egy nemzetközileg is elismert iskolát vezet, ő pedig személy szerint közismert a szakmában.

"Büszek vagyok arra, hogy Gyurcsány Ferenc kétszer nálunk járt"

"Úgy gondolom, hogy a most alakuló kormány fontos lépés előtt áll. Bízom abban, hogy miután a körzetemben megnyertem a választást az MSZP támogatásával, az Országgyűlés oktatási bizottságában tudom majd hasznosítani azt a rengeteg tapasztalatot, amelyet több mint három évtized alatt halmoztam fel" - fogalmazott a képviselő.

"Büszke vagyok arra, hogy Gyurcsány Ferenc kétszer járt Mosonmagyaróváron, mindkét forduló előtt, de akkor csak a választások megnyeréséről volt szó, a többi kérdésre csak most kerülhet majd sor" - jelentette ki Tóth Tiborné.

Kétszer már nemet mondott

Az iskolaigazgató hozzátette: "biztosan csak azt tudom állítani, hogy a parlament oktatási bizottságát szeretném erősíteni szakmai tapasztalatommal".

Emlékeztetett: kétszer mondott nemet helyettes államtitkári felkérésre, mindkét alkalommal hosszas megfontolás után. "A miniszteri poszt újabb szintje lenne szakmai munkámnak, de nem is volt időm gondolkodni rajta és nincs is itt az ideje" - közölte Tóth Tiborné.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×