eur:
393.82
usd:
365.1
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Persányi: alternatív árvízi védekezési bizottságokat tervez a Fidesz

Sólyom László államfő támogatását kérte a környezetvédelmi és vízügyi miniszter ahhoz, hogy az ország egységben, összefogással védekezzen az árvíz ellen. Persányi Miklós erről azután beszélt, hogy tájékoztatta a köztársasági elnököt a Dunán kialakult veszélyhelyzetről.

A miniszter sajnálatát fejezte ki, hogy a folyón levonuló árhullámot "egyesek" a kampányidőszakban politikai célokra használják fel. Hozzátette: tudomása szerint a Fidesz alternatív védekezési bizottságok létrehozását tervezi.

"Úgy vélem, hogy ebben a helyzetben Sólyom László elnök úr tekintélyével is érdemes fellépni azért, hogy jelenleg az ország egységben, összefogásban végezze el azt, amit el tud végezni" - fogalmazott Persányi Miklós.

Hozzátette: egész Európában talán a legkiterjedtebb árvízvédelmi létesítményrendszere és a legjobban felkészült szakember-hálózat áll rendelkezésre ahhoz, hogy az ország ne szenvedjen nagyobb kárt.

A miniszter cáfolta Orbán Viktor Fidesz-elnök azon állítását, miszerint nincs elég pénz az árvízi védekezésre.

A kormány a szükséges forrásokat haladéktalanul biztosítja - mondta Persányi Miklós.

Közölte: a kabinet eddig mintegy 3,5 milliárd forintot költött árvízi- és belvízi védekezésre. Az önkormányzatok, a honvédség és a belügyi szervek ráfordításaival együtt 4,5-5 milliárd forintba kerültek a munkálatok.

Persányi Miklós tájékoztatása szerint az árvízi helyzetről szóló beszámolóját az államfő "aggodalommal" fogadta. Megbeszélték azt, ha egy adott területen komoly veszély jelentkezik, akkor ott a köztársasági elnök megjelenik személyesen is.

A miniszter közölte, hogy Sólyom László ma Sződre látogat, ahol egy ártéren fekvő szociális létesítményből kellett kitelepíteni a lakókat.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×