eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Olcsóbb lehet a külföldi mobilozás

Akár felére is csökkenhetnek a külföldi mobilozás tarifái, mivel az Európai Unió korlátozná a mobilszolgáltatókat. A közösségi tervek szerint a külföldön fogadott hívásokért pedig tilos lenne pluszköltséget felszámolni.

A Népszabadság arról ír, hogy korlátozni készül az Európai Unió a mobiltársaságokat, csökkenteni a készüléküket külföldön használó ügyfeleket terhelő tarifákat. Az úgynevezett barangolási díjak akár felükre is csökkenhetnek, a külföldön fogadott hívásokért pedig tilos lenne pluszköltséget felszámolni. A bizottság távközlési szabályozó testületének munkaanyaga szerint a "barangolás" alapdíját percenként 0,3 euróra, vagyis nagyjából 75 forintra csökkentenék.

A Magyar Nemzet cikke szerint az Ápisz-Budai Piért Rt. lett a nyertese annak a közbeszerzésnek, amelyet a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság írt ki. Többen már a tender kiírásakor borítékolták, hogy az Ápisz lesz a nyertes, ugyanis a cégben, igazgatósági tag volt Antalóczi Zoltán a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tulajdonában lévő Altus Rt. felügyelőbizottsági tagja.

A fonyódi Bacsák György Szakképző Iskola kétszáz diákja is meghallgatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök avatóbeszédét az M7-es hétfőn átadott szakaszán - írja az Index. Az igazgató nem lát kifogásolnivalót abban, hogy a gyerekeket buszokkal szállították a rendezvényre. Zádori János szerint a szakiskola diáktanácsa kifejezetten kérte, hogy a tanulók is elmehessenek az avatásra, hiszen sokan a szüleikkel amúgy is megjelentek volna az új szakasz átadásán.

A Világgazdaság arról ír, hogy a hazai garantált alapok drágábbak bármelyik versenytársuknál, cserébe kevesebb velük a munka. A ténylegesen elszámolt hazai alapkezelői díjak csak az éves beszámolók alapján ismerhetők meg, ráadásul csak a rá következő évben: akkor jöhet a feketeleves.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×