eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin

Legfőbb Ügyészség: per indul Gyurcsány cége ellen

A Legfőbb Ügyészség szerint a jó erkölcsbe ütköznek a Szalay utcai volt MeH-ingatlannal összefüggő egyes szerződések.

A vádhatóság vezetője azután beszélt erről, hogy az ügyészség befejezte három, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök cégeihez kötődő ügyben folytatott vizsgálatát.

Polt Péter közölte: a Szalay utcai ingatlanra kötött bérleti szerződéssel összefüggésben a Legfőbb Ügyészség a közérdek sérelme miatt pert indít, a Nomentana-ügyben elévülés, a Fittelina-ügyben pedig bűncselekmény hiánya miatt nem lesz további eljárás.

A legfőbb ügyész elmondta: a Szalay utcai ingatlannal összefüggő ügyben hűtlen kezelés gyanúja merült fel, de a cselekmény elévült.

Hozzátette: az iratok között olyan megállapodás is található, amelyiknél felvetődik a közérdek sérelme, emiatt pert indítanak a szerződés aláírói, a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tulajdonában lévő Altus Rt., valamint a Közlönykiadó Kft. jogutódja, a Humánjövő Kft. ellen.

Az ügyészség azt a szerződést kifogásolja, amelynek értelmében az Altus Rt. bérbe vette az ingatlant és annak fejlesztését vállalta.

Korábban az ellenzék a Szalay utcai ingatlanszerződéssel kapcsolatban azt mondta, hogy 11 millió forint befektetéssel 140 millió forint értékhez jutott korábban Gyurcsány Ferenc cége.

Mindhárom ügyben fideszes képviselők feljelentése nyomán indultak a vizsgálatok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×