eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

MDF: ingyenes internetet a diákoknak

Önálló ifjúsági minisztériumot hozna létre a Magyar Demokrata Fórum. A kisebbik ellenzéki párt most ismertetett programjában javaslatot tesz egy ifjúsági törvény megalkotására is.

Az MDF alelnöke azt mondta, hogy az önálló ifjúsági tárcának a sportügyek felügyelete mellett feladata lenne az ifjúsági turizmus fejlesztése, a gyermekvédelmi programok alkotása és a drogprevenciós feladatok koordinálása.

Almássy Kornél hozzátette: az ifjúsági törvény a többi között szabályozná az ifjúsági háttérintézmények feladatait, valamint bevezetné a kedvezményeket biztosító ifjúsági kártyát és a diákok ingyenes internet használatát.

Az MDF létrehozná a gyermekvédelmi ombudsman intézményét és bővítené az oktatási jogok biztosának hatáskörét, aki az oktatási miniszter helyett az Országgyűlésnek tartozna beszámolással.

Az MDF 2006 szeptemberétől 30 százalékos, azután pedig inflációkövető ösztöndíjemelést javasol.

A fiatalok elhelyezkedését az MDF a szakképzés átalakításával, valamint a középiskolai pályaorientációs programok kidolgozásával segítené - mondta az alelnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×