eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

Kuncze nem beszél bukásról

A Szabad Demokraták Szövetségének elnöke nem akar arról a kérdésről beszélni, hogy mi lesz akkor, ha pártja nem jut be a parlamentbe, mivel biztos a sikeres választási szereplésben. Kuncze Gábor erről az InfoRádió Aréna című műsorában nyilatkozott.

"Nyolc százalékkal lennék elégedett, számomra a parlamentbe jutás nem kérdés. Nyolc százalék fölött pedig minden tizedpontnak nagyon örülnék" - fogalmazott a politikus.

Arra a kérdésre, hogy ha mégsem lépi át az 5 százalékos küszöböt az SZDSZ, lemond-e pozíciójáról, azt válaszolta: a választási verseny közepette nem beszél egy esetleges vereségről.

"Én sikerre török" - mondta a politikus, hozzátéve: az elmúlt 16 éves politizálásából látható, mindig mindenért vállalta a felelősséget, amihez "köze" volt.

"Nem szeretném, ha az lenne a hír, hogy Kuncze Gábor bejelentette, hogy ha kiesnek, lemond, mert nem fogunk kiesni. Ezért aztán ez a kérdés nem fog fölmerülni" - fogalmazott az SZDSZ elnöke.

A politikus hozzátette: az SZDSZ képviselőjelöltjei közül eddig 150 gyűjtötte össze a 750 ajánlószelvényt.

Nagyjából öt olyan körzet van az országban, ahol a hét végére nem végez a gyűjtéssel az SZDSZ - mondta Kuncze Gábor.

Az egyik problémás körzet Siófok, ahol visszalépett a párt jelöltje, ott ismét el kellett kezdeni a gyűjtést. Egy másik szabad demokrata jelölt, aki már összegyűjtötte a kopogtatócédulákat, szerdán infarktusban meghalt - közölte a pártelnök.

Az SZDSZ siófoki jelöltje azért lépett vissza, mert a helyi rendőrkapitányság eljárást indított ellene tiltott pornográf felvétellel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×